Behandeltraject en de 3 fases naar een optimale gezondheid

1. Intensieve / Correctieve fase

Tijdens deze fase is het belangrijk om de primaire oorzaak van het probleem te analyseren en te corrigeren. Hierbij zijn een aantal frequente behandelingen op korte termijn noodzakelijk om veranderingen te creëren. Symptomen zullen in deze fase vaak al verminderen.

De lengte van elk bezoek is afhankelijk van uw probleem. Bovendien is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van het probleem, de duur van de klacht, de leeftijd van de patiënt en de wijze waarop de patiënt meewerkt aan de genezing.

Bij chronische klachten is het van belang het nodige geduld op te brengen tijdens het behandeltraject. Kortom houdt rekening met een langer traject wanneer de klachten al langer aanwezig zijn.

2. Stabilisatie fase

Tijdens de stabilisatie fase begint het zenuwstelsel zich uit te balanceren almede zal er meer stabiliteit in de wervelkolom en spieren plaatsvinden. Hierbij wordt de behandelingsfrequentie verminderd, maar is behandeling nog noodzakelijk om terugval te voorkomen. Het genezingsproces zal zich hierbij verder doorzetten.

3. Onderhoud / Preventieve fase

In deze fase is er balans gecreëerd in het bewegingsapparaat (wervelkolom, de spieren en het zenuwstelsel). Waardoor u zo klachtenvrij mogelijk kunt bewegen. Deze fase is gericht om terugval in uw klachten te voorkomen en hierdoor een betere kwaliteit van leven te bereiken.

Omdat we tegenwoordig aan vele factoren worden blootgesteld zoals: vallen, vertillen, beroepshouding, zorgen, spanningen, chemische overbelastingen etc., kan het voorkomen dat u zichzelf overbelast en van een oude klacht last kunt krijgen.

Het is daarom verstandig regelmatig voor controle terug te komen, de chiropractor zal u hierin adviseren, welke termijn voor u het beste is.

Daarnaast is de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt van groot belang om een zo optimale gezondheidstoestand te bereiken en te handhaven door het nastreven van de juiste leefwijze. Een goede houding, goede stoelen en bedden en waar wenselijk oefeningen dragen bij tot het voorkomen van klachten.