Wat is chiropractie?

Chiropractie is een manuele behandel­­methode, ontwikkeld in de 19de eeuw als een methode om de gezondheid te bevorderen en om storingen in het bewegings­apparaat en de gevolgen hiervan te behandelen. Het woord chiropractie komt uit het Grieks en betekent ‘met de hand beoefenen’.

Chiropractie gaat uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam, vooropgesteld dat het zenuwstelsel optimaal functioneert.

Optimale beweging van de wervelkolom is essentieel voor het zo goed mogelijk kunnen functioneren van het zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de aansturing van het bewegings­apparaat. Functie­stoornissen van de wervel­kolom en het effect op het zenuwstelsel en het gehele lichaam staan centraal binnen de chiropractie.

Het doel van een chiropractische behandeling is om de functie van de wervel­kolom en het zenuw­stelsel te optimaliseren. Hiermee bevorderen we informatie-uitwisseling tussen de hersenen en de rest van het lichaam. Op deze manier kan chiropractie klachten aan het bewegingsapparaat verhelpen. Belangrijk is hierbij de holistische benadering van het klachtenbeeld, namelijk dat het functioneren van het gehele lichaam betrokken wordt bij het onderzoek, de diagnose en behandeling.

Binnen Praktijk Chiropractie Jasperse & Oonk maken we gebruik van unieke behandelmethoden, afgestemd op het individu. Zo kunnen mensen van jong tot oud behandeld worden.

Er hoeft niet altijd een manipulatie plaats te vinden.