Uw eerste bezoek aan uw chiropractor

Tijdens het eerste bezoek aan Chiropractie Jasperse & Oonk, nemen we alvorens uw vragenlijst door. De medische vragenlijst is erg belangrijk voor onze chiropractoren. Het geeft een zeer goed inzicht in uw medische geschiedenis (Download vragenlijst).

Uw eerste consult begint met een vraaggesprek betreffende uw klachten en medische voorgeschiedenis om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw klachten. Hierna zal een lichamelijk onderzoek volgen. Tijdens dit onderzoek zullen er veel verschillende testen plaatsvinden om de primaire oorzaak van het probleem op te sporen. Deze omvatten orthopedische,(functionele) neurologische, chiropractische, houding of stabiliteits testen waarbij er een beeld gevormd wordt van o.a. de beweging van de wervelkolom, houding, spierkracht en uw reflexen.

Concluderend uit de anamnese en het lichamelijk onderzoek zullen we voor u een persoonlijk behandelplan opstellen. De chiropractor zal u vertellen of hij u kan helpen en wat u van de behandeling kunt verwachten. In de meeste gevallen wordt er ook een begin gemaakt met de behandeling. Alles is erop gericht om ervoor te zorgen dat de functie van uw bewegingsapparaat verbetert en uw klachten zo snel mogelijk verminderen.

* Binnen onze praktijk beheersen we meerdere uiteenlopende behandeltechnieken om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Er hoeft niet altijd gebruik gemaakt te worden van manipulaties.

Scans en röntgenfoto’s

Om een juiste diagnose te stellen kan het nodig zijn om beeldvormend materiaal te verkrijgen. Het kan dan nuttig zijn om een röntgenfoto of een MRI / CT scan te maken. Dit wordt gedaan in overleg met de huisarts en/of specialist wanneer de chiropractor dit voor het stellen van de juiste diagnose nodig vindt.

* Zijn er reeds eerder scans of röntgenfoto’s gemaakt? Dan is het raadzaam deze op te vragen bij de röntgenafdeling om deze vervolgens naar uw eerste consult mee te nemen.  Een chiropractor is immers opgeleid in de Radiologie.